Kaszmirko olej arganowy możesz stosować wszędzie. PO zmyciu tuszu lecę nim dokładnie całą twarz. Mam nadzieję, że będziesz z niego zadowolona. W aptece za 3zł możesz sobie kupić olej rycynowy (tylko weź mały) i nacieraj nim rzęsy, brwi, zakola jeśli się robią. Rewelacja :)
po pierwsze najpierw zrobiłbym taki rozkład B 2g; W 4g; T 1g (i obserwował jak zareaguje organizm) po drugie w diecie ma być zdrowy tłuszcz: orzechy włoskie, olej lniany, oliwa z oliwek, olej rzepakowy (u ciebie tego nie ma, jak myślisz że tłuszcz z mleka jest zdrowy to jesteś w błędzie- oczywiście nie twierdzę że nie należy spożywać produktów [...]
za dużo nabiału ogranicz się do jednej porcji dziennie, żadnych wafli ryżowych, warzyw na patelnie, które mają dużo tłuszczu, olej rzepakowy uniwersalny zastąp innym olejek (masz wypisane w Co jedzą ladies). Nie wliczaj warzyw, tylko strączkowe,marchew, buraki,ziemniaki. Za mało białka z lepszych źródeł (Co jedzą ladies). Co za tym idzie za mało [...]
jeśli teflon pozdzierany - do wyebania, podobno już przy niewielkim uszkodzeniu należałoby wyrzucac, ale wiadomo - sensowna patelnia kosztuje... Co do smażeniu - smalec/olej palmowy najlepiej się nadają o ile mi wiadomo:-)) choc oczywiscie -smażenie beztłuszczowe najlepsze z tym że wtedy i smak inny i na dużo większej temperatursze operujemy co [...]
[...] poniżej, czy ktoś miał już z nimi styczność, i jak je ocenia. Oraz czy nie jest to fake. Zwróćcie uwagę na środkową buteleczkę propa,jest troszkę szersza i ma bezbarwny olej. Co o tym sądzicie? Pozdro [...]
Jakie jest Twoje zapotrzebowanie? bo musisz dodać około 300 kcal na plus. W diecie brak zdrowych tłuszczy(oliwa z oliwek, olej lniany , orzechy włoskie , ) dżem out , zamiast szynki mięso albo twaróg, trzeba jeszcze wiele poprawić. Ułóż tutaj swoją dietę, zrób zrzut i wklej. http://potreningu.pl/kalkulatory/kalorie
Nieeee, soreczka, pomyłka, ja mam biedronkowy olej przelany do szklanej butli na ktorym jest napisane ze to z winogron :D Ale i tak ten z winogron wczesniej do smazenia wykorzystałem %-) Zreszta i tak malo tego uzywam do smazenia samego bo prawie teflon mam tzn pozdzierany lekko :D
Otóż właśnie to, że chcę kupić oliwę z oliwek a w marketach na półce cała seria :P Rzadko smażę i dlatego myślę, że może pokuszę się na ten olej kokosowy bo smalec do mnie nie przemawia, a do sałatek chciałam wybrać właśnie oliwę z oliwek ;p A jeszcze słyszałam, że oliwa z oliwek w plastikowej butelce jest gorsza niżeli te w szkle ? Prawda czy [...]
[...] strąki, biały ryż czy kasza jaglana), reszta posiłków węgle z warzyw(w tym też z korzeniowych nie tylko zielone). Do tego chude miecho/ryba i kapka tłuszczu (oliwa, olej kokosowy, masło czasem orzechy). W DNT pierwsze 2 posiłki skrobie, reszta ww z warzyw. Owoc do śniadania codziennie a dodatkowo w DT jeszcze po treningu w szejku z [...]
Olej rzepakowy jest OK, ale proponuję sięgać po ten nierafinowany (który jest trudno dostępny), a nie rafinowany typu kujawski, tec... Olej rzepakowy ma lepszy stosunek o6 do o6 niż oliwa, ale oliwa extra virgin bije go na głowę obecnością bioaktywnych związków jak oleuropeina, beta-sitosterol, oleokantal, skwalen i innych... problem z oliwą jest [...]
Ja polecam olej rzepakowy. Wprawdzie nie moge jeszcze pojac dlaczego np olej rzepakowy można używać do smażenia a np lniany nie (ten podgrznay staje sie toksyczny). Z tego co przeczytalem moje zdanie jest takie, że oliwa z oliwek jest mocno przereklmowana. Takze, jesli chodzi o tluszcze moje zdanie jest takie - surowki - olej rzepakowy lub [...]
Ja kupuje za 18-19zł/200g, więc spora różnica cenowa;-) Chciałabym zapytać jaka oliwa jest najlepsza? Dobrze aby to był jakiś olej dostępny na rynku, jakaś konkretna oliwa z oliwek? Bo jest tego tyle, że ciężko powiedzieć co rzeczywiście jest dobre. :) Zależy też, ile jesteś w stanie na nią wydać ;-) Zmieniony przez - Skerx w dniu 2013-02-28 [...]
szukaj w necie lub sklepach ze zdrową żywnością. Koniecznie kup kokosowy virgin, co znaczy, że ma zapach i smak kokosa. w przeciwnym wypadku jest rafinowany. Olej kokosowy jest w słoiczku, z wyglądu przypomina smalec, ma stałą konsystencję, a jesli bedzie w wysokiej temperaturze przechowywane, zmieni sie w ciecz. Idealnie nadaje sie do smażenia, a [...]